Allmänna villkor och sekretesspolicy

Här hittar du allmänna villkor och längre ner på sidan finns utförlig information om Strawberry Hotels sekretesspolicy.

Allmänna villkor

 

Här nedan kan du läsa våra allmänna villkor. Villkoren gäller alla bokningar hos oss, inklusive bokningar via vår webbplats, i vår app eller om den görs genom tredje part. Har du frågor ber vi dig kontakta receptionen på 0921-177 10 eller q.bodensia@strawberry.se, alternativt Strawberry Hotels kundservice, antingen via e-post booking@choice.se eller på telefon +46 771 666 700.

1. Beställning

Antal personer, pris, logi samt övriga produkter och tjänster som ska levereras av hotellet framgår av bekräftelsen som gästen mottar efter beställning. Barn upp till 9 år har möjlighet att sova i föräldrarnas säng utan extra kostnad.

2. Prisavtalets giltighet

De avtalade priserna är bindande för bägge parter men hotellet förbehåller sig dock rätten att justera priserna som följd av ändrade kostnader vid ökade skatter och avgifter eller andra förhållanden utanför hotellets kontroll.

3. Ändring och avbeställning

Vilka bokningsregler som gäller för din bokning beror på vilken typ av bokning du har gjort. Kontrollera alltid vilka regler som gäller för din bokning. Dessa visas på din bokningsbekräftelse. Här kan du läsa mer om de olika reglerna för avbokning:

3.1 Garanterat till kl. 16.00
Hotellet är skyldigt att erbjuda rum till gästen fram till kl. 16.00 på ankomstdagen. Har gästen inte avbeställt eller kommit innan denna tidpunkt kan hotellet avboka rummet utan att kontakta gästen.

3.2 Garanti
Reservationen garanteras via företagsavtal, resebyrå eller med kreditkort. Hotellet håller reservationen bekräftad fram till kl. 07.00 morgonen efter. Avbeställning av garanterad reservation måste göras senast kl. 16.00 på ankomstdagen. Om gästen inte kommer, eller om gästen avbeställer efter kl. 16.00 måste man betala för en hotellnatt.

3.3 Avtalsbokningar
För beställningar som görs av kunder med ett avtal med Nordic Choice Hotels gäller beställnings-/avbeställningsreglerna som anges i kontraktet.

3.4 18-årsgräns
För gäster som inte reser med föräldrar har vi en 18-årsgräns. Hotellet förbehåller sig rätten att häva bokningen om giltig legitimation inte kan uppvisas.

3.5 Bokning med bonuspoäng
Uttag av bonuspoäng förutsätter medlemskap i Nordic Choice Club och att det finns tillräckligt med giltiga bonuspoäng på medlemskontot för att täcka poängkostnaden för hela vistelsen. För avbeställningar inom ordinarie avbeställningstid kan den utnyttjade bonuspoängen återföras, förutsatt att bonuspoängen inte har förfallit.

4. Betalning

4.1 Kontant betalning
Vid kontant betalning kommer hotellet kräva antingen en kontantdeposition vid incheckning eller kreditkortsgaranti.

4.2 Kortbetalning
Nordic Choice Hotels accepterar betalning från följande kreditkortsföretag: Visa, American Express, MasterCard, Diners och Eurocard. För beställning via vår webbplats accepterar vi Visa, American Express, MasterCard och Diners.

4.3 Faktureringspolicy
Fakturering ska avtalas innan vistelsen börjar. Kreditupplysning kommer då att göras. Vistelse under NOK 5 000 kan inte faktureras.

5. In- och utcheckningstider

Beställda hotellrum garanteras att vara klar för incheckning från kl.15.00 på ankomstdagen. Utcheckning avgörs per hotell, vanligtvis klockan 12.00 på avresedagen.

6. Ansvar för skada

Gästen, eller den som står som garant för rummet ansvarar för skador som uppstår som följd av oaktsamhet eller oförsvarligt uppträdande av gästen. Vi påminner om att alla Nordic Choice Hotels är rökfria. Vid överträdelse kommer hotellet att kräva ersättning för extra tvätt av rummet. Denna ersättning uppgår till 1 500 NOK och kommer att debiteras från sluträkning till gästen som står som ansvarig för rummet.

7. Force majeure

Händelser utanför avtalsparternas kontroll – exempelvis strejk, lockout, brand etc. som gör det omöjligt att uppfylla förpliktelserna i detta avtal – ger rätt till att häva avtalet utan ersättningsansvar.

8. Domstol

Alla tvister som kan uppstå mellan parterna i detta avtal (gästen och hotellet) ska behandlas enligt svensk lagstiftning. Om tvisten inte kan lösas i godo ska hotellets jurisdiktion gälla, med undantag för obligatoriska regler i konsumentavtal.

 

Sekretesspolicy för Nordic Choice Hotels

1. Inledning

Vi på Nordic Choice Hotels behandlar dina personuppgifter i olika sammanhang, exempelvis när du beställer tjänster av oss, övernattar på våra hotell, använder tjänster som vi levererar och i andra sammanhang. I vår sekretesspolicy hittar du mer information om hur vi behandlar personuppgifter. Nedan hittar du också kontaktinformation om du har frågor eller vill ha mer insyn i de uppgifter vi sparar.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande svensk personuppgiftslag och EU:s dataskyddsförordning GDPR.

2. Behandlingsansvarig för dina personuppgifter

Vårt företag Nordic Choice Hospitality Group AS (NCHG), org. nr. 990 465 339, Postboks 2424 Solli 0201 OSLO, tel. +46 771 666 700, e-post privacy@choice.no ansvarar för behandlingen av personuppgifter i våra centrala system för bokning, fakturering och hotelldrift. När du bokar, övernattar och betalar hos oss är det NCHG som är behandlingsansvarig.

Vårt företag Nordic Choice Commercial Services AS (NCCS), org. nr. 968 819 372, Postboks 2454 Solli 0201 OSLO, tlf. +46 771 666 700, e-post privacy@choice.no är behandlingsansvarig för våra webbsidor, för ditt konto på vår webbplats, för vår applikation (app) och för vårt bonusprogram Nordic Choice Club. NCCS är också behandlingsansvarig för vår marknadsföring och utskick av e-post till våra kunder och kontakter samt annan digital marknadsföring.

Nordic Choice Hotels består av Comfort Hotel, Quality Hotel och Clarion Hotel plus en rad fristående hotell. Vissa av de fristående hotellen använder lokala system för bokning och fakturering. Dessa hotell har egna sekretesspolicyer och är själva behandlingsansvariga för bokningar och hotellvistelser.

3. Behandling av personuppgifter för bokning och vistelse

I samband med dina bokningar eller bokningar som du gör åt andra behandlar vi de personuppgifter vi behöver för att kunna uppfylla avtalen om bokning och köp av tjänster. Detta är information som du har gett oss direkt eller som du har gett oss via en resebyrå eller en agent. Vi behandlar exempelvis uppgifter om din identitet, din kontaktinformation och din betalningsinformation. Vid vissa tillfällen sparar vi ditt passnummer. Dessutom behandlar vi andra uppgifter du kan ha gett oss och som är relevanta för din vistelse hos oss. Detta kan vara information om allergier eller speciella önskemål för din vistelse. Vi registrerar alla köp och beställningar du gör hos oss som exempelvis spa, restaurang, roomservice och liknande för att kunna leverera dessa tjänster och för att du ska kunna betala för dem.

Vi behandlar dessa uppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla avtalet om bokning med dig och så länge aktuell lagstiftning eller myndigheter ålägger oss detta.

Vi loggar användning av nyckelkort på våra hotell. Detta gör vi för att motverka och klara upp kriminalitet, och av hänsyn till säkerhet, härunder brandsäkerhet. Vi sparar loggarna i 21 dagar.

4. Behandling av personuppgifter på ditt användarkonto (webbprofil)

Om du vill kan du skapa ett användarkonto på vår webbplats (webbprofil). Här kan du välja att registrera namn, adress, intressen och andra upplysningar för att förenkla senare beställningsprocesser. Dessa uppgifter samlas in från dig.

Uppgifterna du lämnar sparas tillsammans med bokningsdata och köphistorik. Vi använder dessa uppgifter till att anpassa webbplatser och appar efter dina behov och kommer även att använda uppgifterna för att anpassa din hotellvistelse hos oss. Orsaken till vår användning av uppgifterna är att uppfylla avtalet med dig.

5. Behandling av personuppgifter knutna till medlemskap i Nordic Choice Club

Om du har anmält dig till vårt bonusprogram Nordic Choice Club, något vi för övrigt tycker att du bör göra, behandlar vi uppgifter om ditt namn, din kontaktinformation och köp- och uttagsinformation i tillägg till andra uppgifter du kan ha gett oss. Dessa uppgifter samlas in från dig. Vi behandlar dessa uppgifter för att administrera Nordic Choice Club, samt för att beräkna och dela ut dina bonuspoäng. Orsaken är att vi uppfyller ett avtal med dig.

Vi inhämtar eller ger uppgifter till Nordic Choice Clubs samarbetspartners då detta är nödvändigt för att uppfylla dina beställningar eller för att beräkna dina bonuspoäng eller för att du har samtyckt till detta. Nordic Choice Clubs samarbetspartners visas här: https://www.nordicchoicehotels.se/nordic-choice-club/erbjudanden-fran-partners/oversikt/. Detta innebär namn, kontaktinformation, status för medlemskap i Nordic Choice Club samt köp relevanta för beräkning av bonuspoäng.

Som ett villkor för registrering i Nordic Choice Club ber vi om ditt godkännande till att motta marknadsföring. Detta godkännande inhämtas separat när du anmäler dig till Nordic Choice Club och kan när som helst dras tillbaka. Du hittar dina godkännanden under ”Mina sidor”. Baserat på ditt samtycke behandlar vi din e-postadress i marknadsföringssyfte.

Vår behandling av personuppgifter beskrivna i kapitel 5 varar så länge du är medlem i Nordic Choice Club och därefter tills dina bonuspoäng förfallit.

6. Behandling av personuppgifter vid användning av Nordic Choice Hotels-appen

Vi har utvecklat vår egen Nordic Choice Hotels-app för iOS och Android. I vår app hittar du information om ditt medlemskap, om bokningar och om Nordic Choice Hotels. Du kan använda appen till att boka, som nyckelkort om du bor hos oss och som kanal för att få information från oss eller kommunicera med oss.

Vår app ber dig om följande åtkomst:

  • tillgång till platsdata för att ge dig översikt över våra hotell i närheten
  • motta data från internet
  • se nätverksuppkopplingar
  • full nätverksåtkomst
  • hindra enheten från att gå över till viloläge
  • tillgång till bluetooth för användning av nyckelkort i app
  • tillåta pushmeddelanden

 

Du väljer själv om du vill bevilja åtkomst till den information som vår app ber om. Om du nekar åtkomst till den informationen kommer detta att påverka appens funktionalitet.

Du kan när som helst ändra åtkomstbehörighet för appen. Vi ger dig även möjlighet att ändra dina inställningar för att anpassa appen.

7. Behandling av personuppgifter i marknadsföringssyfte

Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev sparar vi och använder din e-postadress till att skicka dig nyheter och erbjudanden.

Vi kommer även att använda din e-postadress eller ditt telefonnummer till att skicka dig nyheter och erbjudanden inom reglerna för befintliga kundrelationer. Grunden till detta är marknadsföringslagstiftningen.

Vi kontaktar dig i sociala medier efter ditt samtycke eller inom befintlig kundrelation. För att använda sociala medier som kommunikationskanal måste vi lämna ut din e-postadress eller ditt telefonnummer till det aktuella sociala mediet. Vår orsak till detta är ditt godkännande eller legitima intresse.

Du kan när som helst dra tillbaka det godkännande du har gett oss. Detta gör du under ”Mina sidor”.

Du kan också reservera dig mot att få marknadsföring. Detta gör du genom att kontakta oss på e-postadress customerservice.se@choice.se.

8. Behandling av personuppgifter för utveckling, felsökning och säkerhet

Vi behandlar data som inkluderar personuppgifter för att felsöka och rätta fel, förbättra våra tjänster och tekniken vi använder och för att analysera användning och användarbeteende. Vidare behandlar vi personuppgifter för att verifiera din identitet, inklusive verifiera identitet i samband med din användning av våra digitala tjänster.

Vi anonymiserar data eller utarbetar statistik i den utsträckning vi kan, men vi behandlar även personuppgifter i utvecklings-, felsöknings-, statistik- och säkerhetssyfte.

9. Behandling av personuppgifter för övriga syften

För tävlingar eller andra aktiviteter som du kan delta i behandlar vi personuppgifter som namn och kontaktinformation när detta är nödvändigt, exempelvis för att registrera vilka som deltar och därefter dra en eller flera vinnare. Vi kommer i den utsträckning det är möjligt att informera konkret om detta när du deltar i tävlingar eller andra aktiviteter.

Om du kontaktar vår kundservice eller på annat sätt vänder dig till oss med frågor, behandlar vi personuppgifter du ger så långt det är nödvändigt för att besvara och logga din fråga. Vi för också en lista över vilka nyhetsbrev och erbjudanden vi skickar ut, och huruvida de öppnas. Orsaken till detta är legitima intressen eller för att uppfylla avtal med dig eller besvara dina frågor. De legitima intressena är att ha god kundservice och för att anpassa mängden nyhetsbrev som skickas.

Utöver behandling som vi har beskrivit i vår sekretesspolicy eller baserat på ditt samtycke, kommer vi vid något tillfälle behandla personuppgifter när gällande lagstiftning, inklusive personuppgiftslagen och GDPR, gällande myndighetsregler eller om en domstol ålägger oss eller tillåter oss detta.

10. Behandling av personuppgifter om våra leverantörer, företagskunder och kontakter i näringslivet

Vi behandlar information om kontaktpersoner hos våra leverantörer, företagskunder, samarbetspartner, deltagare på våra arrangemang riktade mot näringslivet samt andra personer som uppträder inom näringslivet. Detta gör vi för att kunna arbeta effektivt, ingå och hantera kontrakt, rekrytera, driva vårt företag och utveckla vårt företag och vårt professionella nätverk. Dessa upplysningar består vanligtvis av namn, kontaktinformation, ställning, företag, kompetens, företagsmässiga intressen och deltagande i våra arrangemang för näringslivet eller tidigare visat intresse för oss och våra anställda.

Vi sparar sådan information så länge vi värderar att företaget och personerna är en av våra företagskontakter. Orsaken till detta är legitima intressen.

11. Utlämning av personuppgifter och lagstadgad behandling

Vi lämnar inte ut dina personuppgifter till tredje part såvida du inte har samtyckt till detta, eller om gällande lagstiftning, inklusive personuppgiftslagen och GDPR, myndighetsregler eller domstol tillåter oss eller ålägger oss detta.

För ordningens skull informerar vi om att vår användning av databehandling för att behandla uppgifter på våra vägnar, inte räknas som utlämning.

12. Inhämtning av personuppgifter från andra

För att försäkra att vi har korrekt information om dig kan vi jämföra dina uppgifter mot andra källor som telefonkatalog, folkbokföringsregister och liknande. Det kan ibland bli aktuellt att göra en kreditupplysning på våra kunder, vilket innebär inhämtning av kreditinformation från andra källor. Vi hämtar in demografiska uppgifter som ålder, kön och språk från andra källor. Vi inhämtar också information från våra samarbetspartners och från andra delar av koncernen när detta är lagligt och nödvändigt för leverans av tjänster och kommunikation till dig.

13. Dina rättigheter

Du som person har fler rättigheter enligt personuppgiftsregelverket.

Du har rätt att kräva insyn, rättning eller radering av personuppgifter som vi behandlar om dig. Du har vidare rätt till att kräva begränsad behandling, rätt att opponera mot behandlingen och kräva rätt till dataportabilitet.

Här kan du begära information om hur vi behandlar dina personuppgifter. Om du har fler frågor är du välkommen att kontakta oss på epost: privacy@choice.no.Vi svarar på ditt meddelande så fort som möjligt och senast inom 30 dagar.

Vi kommer att be dig bekräfta din identitet eller uppge ytterligare information innan vi låter dig ta del av dina uppgifter. Detta gör vi för att försäkra oss om att vi bara ger tillgång till dina personuppgifter till dig – och inte till någon annan som utger sig för att var dig.

14. Dataskyddsombud

Vi har vårt eget dataskyddsombud i Nordic Choice Hotels. Dataskyddsombudet hanterar alla våra företag och alla personuppgifter vi behandlar i de länder vi har verksamhet i.

Dataskyddsombudet är vår kontaktpunkt för Datainspektionen.

Ombudet ger Nordic Choice Hotels, våra databehandlare och våra anställda råd och vägledning om behandling av personuppgifter och reglerna för detta. Ombudet jobbar med att kontrollera att vi följer reglerna för personuppgifter och våra interna riktlinjer.

Vårt ombud kan även hjälpa dig med att ta tillvara på dina rättigheter gentemot oss eller hjälpa dig att få svar på frågor om dina personuppgifter hos oss.

Du kan kontakta vårt dataskyddsombud på privacy@choice.no.

Om du anser att vår behandling av personuppgifter inte stämmer med det som beskrivs här eller att vi på annat sätt bryter mot personuppgiftslagen, kan du klaga till Datainspektionen eller tillsynsmyndigheten i det land som du bor på hotell i. Du hittar information om hur du kontaktar Datainspektionen på deras webbplats www.datainspektionen.se.

15. Användning av databehandling. Överföring till utlandet

Vi använder flera databehandlare för att leverera våra tjänster till dig. Vår största databehandlare är vårt bokningssystem Cenium AS.

Eftersom vi är en del av Choice Hotels International, Inc. (CHI) använder vi samma bokningssystem som CHI. Detta innebär att personuppgifter om beställning av övernattning behandlas i USA och med CHI som vår databehandlare. Utelämnande av uppgifter till USA har grund i EU:s modellavtal för överföring från oss som behandlingsansvarig i Europa till databehandlare i USA.

16. Cookies

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår webbplats.

En cookie är en liten textfil som placeras på din enhet: mobil, dator eller surfplatta. Cookien känner igen vilken typ av innehåll som du letat efter och vilka sidor du har besökt på vår webbplats. Information som sparas med hjälp av en cookie kan vara hur du använder vår webbplats, vilken typ av webbläsare du använder och vilka sidor du har besökt.

En permanent cookie ligger kvar på din dator under en bestämd tid. En sessionscookie lagras tillfälligt i minnet medan du är inne på vår webbplats. Sessionscookien försvinner när du stänger din webbläsare. Vi använder både permanenta cookies och sessionscookies. Nordic Choice Hotels kan också komma att använda tredjepartscookies.

Om du inte vill att vår webbplats placerar cookies i din dator kan du avaktivera cookies i din webbläsare. Om du avaktiverar cookies kommer funktionaliteten på vår webbplats att begränsas.

17. Ändring i sekretesspolicy eller i behandling 

Vi jobbar kontinuerligt med utveckling och förbättring av våra tjänster inför våra kunder. Detta kan ändra sättet eller omfånget av vår behandling av personuppgifter. Informationen vi ger genom denna sekretesspolicy kommer därför att justeras och uppdateras med ojämna mellanrum. Vi kommer dessutom att ändra sekretesspolicyn när nya regler eller myndighetspraxis gör detta nödvändigt.

Hör gärna av dig!

Har du frågor om hotellet, policy, jobb eller något annat. Hör gärna av dig.
Maila oss!
Eller ring oss på 0921-177 10!