Bodensia - ett historiskt landmärke!

”Det var Förrådsförvaltare Bertzberg vid SJ som hittade på namnet Bodensia i en namntävling. För det fick han en supé två”

Historien om Bodensia

Gamla Bodensia i Boden härstammar till tiden redan innan Boden erkändes som stad.
Huset som låg på Kungsgatan 4 byggdes redan 1912 av byggmästare G E Bernsten. Familjen bodde i huset några år, och man hyrde senare ut andra våningen till det som då var Hotell Lundgren. Det fanns även matvaruaffär och raksalong i bottenplanet. Inte förrän 1937 föddes Hotell Bodensia då Trafikrestauranger öppnade i huset.

”Det var Förrådsförvaltare Bertzberg vid SJ som hittade på namnet Bodensia i en namntävling. Han vann en supé för två”

Den verkliga storhetstiden för hotellet var beredskapsåren då Bodensias namn blev känt över landet. Så småningom kom Bodens stad att hyra lokalerna och hyrde då ut till en krögare. Hotellet lades ned 1966 då nya Bodensia stod klart i det numera klassiska Medborgarhuset.

Bodensia är fortfarande ett privatägt stadshotell med konferensanläggning, beläget mitt i Boden city och endast 25 kilometer från Luleå och flygplatsen Kallax. Färdas du med flyg från Arlanda, är du framme hos oss på drygt två timmar.

Hotellet totalrenoverades 2008/2009 och har omvandlats till ett mysigt välkomnande stadshotell anpassat efter resenärer som uppskattar kvalité och funktion.

Bodensia erbjuder 3 konferenslokaler med kapacitet för både stora och små grupper. Restaurangen rymmer ca 230 matgäster. Hotellet har 216 bäddar fördelade på 100 rum, varav 4 sviter samt 4 handikappanpassade rum. Samt vårt senaste tillskott – PUBEN Trotters.

Team Bodensia

Våra avdelningschefer

Anna Forsman

Hotellchef

Veronica Pettersson

Restaurangchef

Linda Lustig

Kökschef

Pernilla Westerberg

Receptionschef

Maria Larsson

Städchef

Phakaphon Commuang

Driftsledare Frukost/Lunch servering

Hör gärna av dig!

Har du frågor om hotellet, eller kanske har du en rolig anekdot att berätta. Kanske kan du fylla i någon viktig del i Bodensias historia. Hör gärna av dig och berätta.
Maila oss!
Eller ring oss på 0921-177 10!