Check-in date cannot be in the past!
Check-out date has to be after check-in date!
{{ numGuests }} gäst gäster

Medarbetarporträtt

Therese brinner för att bortaplan ska kännas som hemma

Flexibilitet och ett glatt humör är Therese främsta tillgångar som receptionist på Malmia Best Western Hotel i Skellefteå.  Hon gillar att träffa nya människor och att om möjligt  överträffa deras förväntningar.

Hotell- och restaurangbranschen har alltid intresserat Therese, som tycker om att vara till hjälp och få människor att trivas. Hennes första möte med Malmia skedde genom en praktikplats 2002. Sedan 2007 jobbar hon som receptionist på hotellet, där den varma stämningen är en av höjdpunkterna.

Hur kan en dag se ut för dig?

– Jag och mina sju kollegor har hand om in- och utcheckningar, svarar på frågor via telefon och mail och sköter kontakten med våra gäster i allmänhet. Det kan hända en del oväntade saker ibland. När Skellefteå AIK hade vunnit ett hockeyslutspel och det var folkfest i stan ville till exempel ett femtiotal personer hyra rum, eftersom vi har perfekt utsikt över torget.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Gästerna och kollegorna. Vi medarbetare är sammansvetsade, har kul tillsammans och hjälper varandra. Jag tror att gästerna märker att det känns varmt och tryggt här. En glad och välkomnande stämning är viktigt. Det spelar ingen roll hur fina rummen är om atmosfären är tråkig.  Jag gillar att kunna uppfylla gästernas önskemål, oavsett om det gäller att skriva ut ett papper eller att göra en middagsreservation. Det är ännu roligare att kunna överträffa förväntningarna och göra något som gästen inte har väntat sig, även om det är en småsak, till exempel att rota fram ett speciellt skavsårsplåster istället för ett vanligt.

Har du någon kul anekdot från jobbet?
– En gång var det några gäster som undrade om vi kunde skaffa en uppstoppad älg till ett evenemang. Vi ringde våra kollegor på Nordkalotten som tyvärr inte hade någon älg men däremot kunde fixa bland annat en uppstoppad björn och ett lodjur. Så det löste sig. Det bevisar att vi har det mesta inom Pite Havsbad Group, och om vi inte har det så fixar vi det.

Vilka egenskaper har du nytta av i ditt jobb?
– Jag är serviceminded, flexibel och har ett gott humör. Det tror jag är viktigt. Gästerna märker genast om det är tvärtom. Jag sökte mig till den här branschen för att jag tycker om att träffa nya människor. Här får jag träffa väldigt många nya personer både från Sverige och andra länder varje dag. Många gäster kommer också tillbaka, vilket gör att vi får en relation till dem. Det är jättekul.

Har du något att tillägga om din arbetsplats?

– Ja, välkommen hit! Eller snarare välkommen bort, fast hem!

Therese Emanuelsson
Bor:
I Skellefteå
Gör:
Receptionist på Malmia Best Western Hotel i Skellefteå.
Svarar i telefon:
”Välkommen till Best Western Hotel, det är Therese.”

 

Medarbetarberättelser

2013-06-18

Roger Sandberg jobbar där det händer

Med Nordens största konferens- och turistanläggning som arbetsgivare behöver Roger Sandber... Läs hela artikeln

Medarbetarberättelser

2013-06-18

Att ha en passion för mat är avgörande i mitt jobb”

Planering och stresstålighet är kärn-ingredienserna i kökschefen Anders Jön... Läs hela artikeln

Medarbetarberättelser

2013-06-18

Katarina har en arbetsplats i ständig utveckling

Som säljare på Pite Havsbad Group strävar Katarina Selin efter att sätta ihop p... Läs hela artikeln

Medarbetarporträtt

2013-06-15

Therese brinner för att bortaplan ska kännas som hemma

Flexibilitet och ett glatt humör är Therese främsta tillgångar som recept... Läs hela artikeln