Check-in date cannot be in the past!
Check-out date has to be after check-in date!
{{ numGuests }} gäst gäster

Medarbetarberättelser

Att ha en passion för mat är avgörande i mitt jobb”

Planering och stresstålighet är kärn-ingredienserna i kökschefen Anders Jönssons framgångsrecept. Han beskriver sig som en starkt matintresserad ”adrenalinjunkie” som stimuleras av att växla arbetsplats mellan konferensanläggning och restaurang.

Förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och supé. Så kan dagens att göra-lista se ut för de fem kockarna i Anders Jönssons lag. Efter 20 år i yrket började han på sitt nuvarande arbete 2012, och fördelar i dag sin tid mellan Nordkalotten Hotell & Konferens och Restaurang Köpmannen på Comfort Hotel Arctic i Luleå. Variation och stora uppdrag får honom att känna smak för sitt arbete.

Vilken är den största utmaningen i din roll?

– Att planera ordentligt så att allt fungerar när det väl gäller. I det här jobbet är det ofta högt tempo och mycket att göra. En gång hade vi till exempel en konferens med 730 deltagare som åt en trerättersmiddag. Det blev totalt 2160 tallrikar. Det är i sådana situationer där gränserna tänjs som vi får sätta våra kunskaper på prov, vilket är väldigt spännande. Konferensdeltagarna var jättenöjda och sa att de skulle komma tillbaka, vilket kändes väldigt roligt.

Vad får dig att trivas på jobbet?

– Variationen! Vi erbjuder allt från vanliga middagar till sjurätters på olika prisnivåer, och uppdragen skiljer sig åt, så arbetsuppgifterna kan se väldigt olika ut från dag till dag. Att jag dessutom fördelar min tid mellan Nordkalotten och Restaurang Köpmannen på Comfort Hotel Arctic bidrar också till variationen. Här på Nordkalotten händer det mycket, gäster bokar och bokar av hela tiden. Det är inte som att jobba på en vanlig lunchrestaurang som bara har öppet över just lunchen.

Vilka egenskaper har du nytta av i ditt jobb?


– Min servicekänsla. Olika gäster har olika behov, så det gäller att vara lyhörd. Stresstålighet behöver man definitivt. Själv är jag lite av en adrenalinjunkie som gärna skulle ge mig på utförsåkning, till exempel. Den egenskapen får mig att trivas med det höga tempot i jobbet.

Hur skulle du beskriva stämningen på jobbet?

– Vi är ett glatt och positivt gäng där alla drar åt samma håll för att ge gästen en så bra upplevelse som möjligt. Och vi är bra på att göra vårt bästa i våra roller och att lösa uppgifter tillsammans.

Varför har du valt just ditt arbete?
– För att jag har ett genuint matintresse. Det tror jag är det viktigaste i det här jobbet, att man har en passion för det man gör. Jag brukar säga att den dagen jag tappar min passion går jag i pension.

Anders Jönsson

Ålder: 42 år

Bor: I Luleå

Gör: Kökschef på Nordkalotten Hotell & Konferens och Restaurang Köpmannen på Comfort Hotel Arctic.

Rätt antal kockar för att göra en bra soppa: Aldrig fler än en!

 

Medarbetarberättelser

2013-06-18

Roger Sandberg jobbar där det händer

Med Nordens största konferens- och turistanläggning som arbetsgivare behöver Roger Sandber... Läs hela artikeln

Medarbetarberättelser

2013-06-18

Att ha en passion för mat är avgörande i mitt jobb”

Planering och stresstålighet är kärn-ingredienserna i kökschefen Anders Jön... Läs hela artikeln

Medarbetarberättelser

2013-06-18

Katarina har en arbetsplats i ständig utveckling

Som säljare på Pite Havsbad Group strävar Katarina Selin efter att sätta ihop p... Läs hela artikeln

Medarbetarporträtt

2013-06-15

Therese brinner för att bortaplan ska kännas som hemma

Flexibilitet och ett glatt humör är Therese främsta tillgångar som recept... Läs hela artikeln