Check-in date cannot be in the past!
Check-out date has to be after check-in date!
{{ numGuests }} gäst gäster

Medarbetarberättelser

Roger Sandberg jobbar där det händer

Med Nordens största konferens- och turistanläggning som arbetsgivare behöver Roger Sandberg knappast rulla tummarna. Som fastighetsskötare på Pite Havsbad utnyttjar han både praktiska och sociala kunskaper för att se till att verksamheten flyter.

Roger Sandberg har jobbat som fastighetsskötare och allt-i-allo under hela sitt yrkesliv, men menar att Pite Havsbad inte liknar något annat. På sommaren kommer semesterfirare från hela Sverige till den norrbottniska rivieran och då är det konstant högtryck på jobbet. Men  även under resten av året är det upp till Roger Sandberg och hans kollegor att underhålla de 400 hotellrummen, 250 stugorna och nästan 1000 husvagnsplatserna.

Hur kan en dag se ut för dig?

– Charmen med det här jobbet är att man inte riktigt vet vad som ska hända när man kommer hit på morgonen. Arbetsuppgifterna är dessutom beroende av säsong. På sommaren kickar vi i gång anläggningen inför högsäsongen och ser till att hela pianot spelar. På vintern är den stora utmaningen att se till att ingenting fryser sönder. Pite Havsbad är den största turistanläggningen i Norden och den tredje största i Europa, så det finns alltid saker att göra. Det kan vara allt ifrån en lampa som behöver bytas till en pump som behöver fixas eller en bil som lägger av.

Vilken är din favoritsäsong på jobbet?

– Sommaren! Det är då halva Sverige kommer hit, och vi jobbar järnet i skift från sju på morgonen till åtta på kvällen. Det är det roligaste på hela sommaren att komma hit och träffa alla människor.

Vad kännetecknar din arbetsplats?
– Att vi har många järn i elden. Vad som helst kan hända, och det gör det också. Det dyker ständigt upp problem som måste lösas. Vi kan inte säga ”det här går inte”, utan vi måste fixa det med vilka medel som helst.

Vilka egenskaper har du nytta av i ditt jobb?
– I det här jobbet måste jag kunna väldigt mycket. Jag måste ha koll på ventilation, kyla och värme, samtidigt som jag är rörmokare, elektriker, bilmekaniker, psykolog och sjuksköterska. De praktiska kunskaperna är inte allt. Det är också viktigt att kunna bemöta människor rätt och se till att de har det bra och är nöjda och glada när de åker härifrån.

Vad är det bästa med att jobba på Pite havsbad?

– Att det är här det händer! Dessutom har vi en glad stämning. Alla verkar trivas, vilket gör att vi har väldigt roligt på jobbet.

Roger Sandberg
Bor: I Piteå.
Gör:
Fastighetsskötare på Pite Havsbad.
Favoritverktyg:
”En polygrip. Går att använda till allt.”

 

Medarbetarberättelser

2013-06-18

Roger Sandberg jobbar där det händer

Med Nordens största konferens- och turistanläggning som arbetsgivare behöver Roger Sandber... Läs hela artikeln

Medarbetarberättelser

2013-06-18

Att ha en passion för mat är avgörande i mitt jobb”

Planering och stresstålighet är kärn-ingredienserna i kökschefen Anders Jön... Läs hela artikeln

Medarbetarberättelser

2013-06-18

Katarina har en arbetsplats i ständig utveckling

Som säljare på Pite Havsbad Group strävar Katarina Selin efter att sätta ihop p... Läs hela artikeln

Medarbetarporträtt

2013-06-15

Therese brinner för att bortaplan ska kännas som hemma

Flexibilitet och ett glatt humör är Therese främsta tillgångar som recept... Läs hela artikeln